reede, 4. oktoober 2013

Kohupiima-õunakook

Õunte asemel võid kevadel kasutada rabarberit. 
Valmistusaeg: 40-60 min
            
300 gKohupiim hapukoorega (Nopri talust näiteks)
1 dlSuhkur
3 slRapsiõli
1 tlVanillsuhkur
1 tlKaneel
0.5 tlSöögisooda
1 tlKüpsetuspulber
1 dlTäisteranisujahu
2 dlNisujahu
KATE
5 dlÕunad (tükeldatud)
1 tlKaneel & muskocado suhkrut 4sl
 
1. Põhja tegemiseks sega kohupiim suhkruga. Lisa õli ja omavahel segatud kuivained, klopi ühtlaseks.

2. Vajuta tainas 24–26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Laota peale suhkru ja kaneeliga segatud õunatükid.

3. Küpseta ahjus 200° juures 25–30 minutit ehk kuni kook on kuldpruun.
 
Retsept kopeeritud http://toidutare.ee/k%C3%BCpsetised/koogid/18750/

 HEA TEADA!
Gluteenitalumatuse puhul võid nisujahu asendada kaera- ja riisijahuga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar