laupäev, 5. oktoober 2013

Viineri pirukad

Taigen:

500 ml piima-vee segu (u.1/3 piima&2/3 vett)
50 gr pärmi
1,5 tl soola
4 tl suhkrut
150 ml õli
900 gr jahu

Täidiseks viinereid, juustu...
Peale määrimiseks vee&piima segu.

Sulata pärm suhkruga, lisa piima-vee segu, jahu, sool. Lõpuks lisa õli ja sõtku see taignasse.
Sõtku taigent korralikult. Lase kerkida taigen 2x, siis suru alla ja lase uuesti kerkida, u. 1h läheb aega.
Kui taigen kerkinud, rulli lauale laiali (umbes 0,5 cm paksuselt). Keera taigen ümber viineri, nii et viineri otsad jäävad välja paistma.
Küpseta 200 kraadi juures u.20 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar