
Põhi
100 g võid
1 dl suhkrut
50 g hapukoort
1 muna (asendasin 1,5tl vett, 1,5tl.õli ja 1tl küpsetusepulbrit (võib ka vähem))
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
250 g hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna (asendasin 1,5tl vett, 1,5tl.õli ja 1tl küpsetusepulbrit (võib ka vähem))
1 tl vanillisuhkrut
Kate
4 kuni 5 vart rabarbrit (kasutasin 2 suurt vart ja sellest piisab)
demerara pruuni suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks. Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele. Sega täidiseained omavahel ja kalla tainale. Kata tükeldatud rabarbriga ning puista peale veidi (Dmerara) suhkrut ja kaneeli. Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud. Lase veidi vormis jahtuda. Nami-Nami soovitusel jätsin noored rabarberivõrsed koorimata ja kook sai ilus punakas.
Retsept ja pilt kopeeritud: http://ilse.riiul.com/2011/05/hork-rabarberikook/
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar