- 5 dl hapupiima või
- keefirit või
- vedelamat maitsestamata jogurtit
- 50 g sulatatud võid või mahedamaitselist õli
- 200 g suhkrut (ca 2.5 dl)
- 300 g nisujahu (ca 5 dl)
- 1 dl kartulitärklist
- 0,5 sl söögisoodat
- 0,5 sl MEIRA kardemoni
- 0,5 sl MEIRA kaneeli
- Peale:
- 400 g tükeldatud rabarbrit
- 1 dl fariinsuhkrut
Sulata või, lase veidi jahtuda. Sega keefiri või hapupiimaga.
Sega jahu, kartulitärklis, suhkur, sooda, kaneel ja kardemon omavahel, seejärel sega juurde hapupiimasegu.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud äärega ahjupannile (mina kasutasin 25x34 cm panni, ent sobib ka suurem ahjuplaat). Puista peale tükeldatud rabarber* ja fariinsuhkur.
Küpseta KOHE** 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Serveeri niisama tuhksuhkruga ülepuistatult või siis vanillikastmega.
* Kui kasutad noori, kevadisi rabarbrivõrseid, siis neid pole koorida vaja. Koorimata rabarber annab koogile kena roosa jume.
** Soodaga tainad tuleb kohe peale kokkusegamist ahju panna, sest sooda hakkab keefiri/hapupiimaga kokku puutudes kohe reageerima. Kui liigselt viivitada, siis reageerib sooda enne küpsetamist ära ja kook ei kerki korralikult.
Originaal: http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/5402/
Sega jahu, kartulitärklis, suhkur, sooda, kaneel ja kardemon omavahel, seejärel sega juurde hapupiimasegu.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud äärega ahjupannile (mina kasutasin 25x34 cm panni, ent sobib ka suurem ahjuplaat). Puista peale tükeldatud rabarber* ja fariinsuhkur.
Küpseta KOHE** 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni kook on pealt kuldne.
Serveeri niisama tuhksuhkruga ülepuistatult või siis vanillikastmega.
* Kui kasutad noori, kevadisi rabarbrivõrseid, siis neid pole koorida vaja. Koorimata rabarber annab koogile kena roosa jume.
** Soodaga tainad tuleb kohe peale kokkusegamist ahju panna, sest sooda hakkab keefiri/hapupiimaga kokku puutudes kohe reageerima. Kui liigselt viivitada, siis reageerib sooda enne küpsetamist ära ja kook ei kerki korralikult.
Originaal: http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/5402/
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar